FeelnJoy Room

Hälsofrämjande projiceringar

Du är på jobbet, det är en av de där dagarna då det är lite “för mycket” och du känner att du behöver komma bort en stund. Tänk dig då att du går till ett rum bara några steg från din kontorsplats. Du öppnar dörren och kliver ut på en strand. Där möts du av havet och ser hur vågor sakta rullar in mot stranden. Det är varmt och du sätter dig bekvämt. Du känner havsdoften, tar ett djupt andetag, blickar ut över horisonten, samlar dina tankar och njuter…

room

Återhämtning, avkoppling, kreativa möten och uppladdning i ett och samma rum

Våra upplevelserum är inredda för att spegla en rogivande naturscen och har flera olika användningsområden. Allt som behövs är tillgång till ett rum på arbetsplatsen så sätter vi ihop resten.

Vilken är nyttan för medarbetare och arbetsgivare?

avkopplad man på strand

Avkoppling & Reflektion

Här varvar man ner, kommer undan stress och återställer hjärnan. När “kroppens batterier” har laddats är man redo att ta itu med arbetsuppgifterna med förnyad energi. Upplevelsen kan utnyttjas av många anställda om dagen då flera medarbetare kan använda rummet samtidigt (antalet personer är beroende på rummets storlek). Dessutom kan upplevelsen attrahera personal som annars är svåra att nå med andra friskvårdsåtgärder, eftersom vår koncept är tilltalande för många.
Hur fungerar det?

kreativa lösningar

Kreativa & Inspirerande möten

Byt miljö och låt inspirationen och kreativiteten strömma med våra upplevelser. I rummet skapas förutsättningar till ett avslappnat fokus som bidrar till möjligheterna att se klarare, på ett nytt sätt och ”utanför boxen”.

feelnjoy rum

Möte med externa partners

Vilket intryck vill ni ge när ni har möten med externa parter? Tänk att få ta med kunden en stund till stranden? Använd rummet när dina externa parter att på besök och vi lovar att det blir ett minnesvärd möte.

fokus

Checka in / Kort fokuseringsövning

Projiceringarna behöver inte visas hela tiden. Spela upp upplevelsen i 1-2 minuter i början av ett möte som en fokuseringsövning för att minska distraktioner och stress och lugna våra ofta upptagna sinnen. Detta leder till att mötesdeltagarna får möjlighet att ”landa” i rummet och ha sitt fokus och närvaro på just det ämnet mötet avser.

Vi hjälper med helheten

När vi inreder våra upplevelserum ser vi över vilket behov ert företag har. Vi bollar tillsammans med er och planerar rummet efter användningsområde.

✓ Möbler och inredning

Genom ett nära samarbete med Input interiör, Nordens ledande oberoende inredningskoncern, har vi ett stort utbud av möbler som kan kombineras för både möten och avkoppling. En viktig faktor är att möblerna ska vara lätta att flytta runt för att skapa flexibilitet i rummet utifrån behovet i stunden.

✓ Teknik och sinnesintryck

Genom att projicera upplevelsen på tre väggar skapas en verklighetstrogen känsla där man blir omsluten visuellt och får känslan av att vara på en annan plats. Vi använder projektorer från Optoma som är världens ledande tillverkare av projektorer för alla ändamål. Hur tekniken i övrigt fungerar förklarar vi vid ett möte. Förutom den visuella upplevelsen stimuleras de övriga sinnena på olika sätt. Läs mer under ”våra upplevelser” nedan.

Arbetsflödet

Behovsanalys

Vi erbjuder många olika lösningar beroende på ert behov. Vi inleder med ett besök på arbetsplatsen för att göra en ingående behovsanalys.

Planering

Skiss & kostnadsförslag
Godkännande av offert
Inköp & logistik

Genomförande

Installation och montering av teknik och inredning
Utbildning av tekniken
Uppföljning

Våra upplevelser - Hälsofrämjande och stressdämpande

Stranden

Vår främsta produkt är strand upplevelsen. Flera studier bekräftar att strandlika miljöer kan ha positiva effekter på våra hjärnor och vår mentala hälsa. I Sverige har vi endast några få månader om året som vi kan njuta av värme och sol på stranden. Många kopplar stranden till avkoppling och ”feelgood” känslor som triggas snabbt igång med vår strandupplevelser.
palm på strand

Det visuella

Att blicka ut över havet är inte bara vackert, studier visar att just den blå färgen även har en lugnande effekt. Psykologen Richard Shuster menar att “att titta på havet påverkar hjärnvågornas frekvenser och leder till ett lätt meditativt tillstånd”. Genom att visa rörliga bilder från tre projektorer och på tre väggar får man en stark verklighetskänsla.

Ljudet av vågornas brus

Genom vårt surroundsystem hörs ljudet av vågorna. Det långsamma, lätt susande ljudet är ljudet av icke-hot och har en mycket lugnande effekt.

Doften av havet

Även havsluften påstås hjälpa till att lugna hjärnan (genom saltjonerna från havet). I samband med upplevelsen förstärks sinnesintrycken med även doft. Genom luftfuktare så förbättras luftkvaliteten i rummet och sprider önskad doft (kopplat till vilken typ av upplevelse) med aromaterapi.

Känn sand mellan tårna

Det som forskare kallar "jordning" anses också ha positiva effekter på våra hjärnor och vårt välbefinnande. I våra rum finns lådor med sand man kan sätta fötterna i.

Värme som påminner om solsken

För att skapa en behaglig värme i rummet används högkvalitativa infraröda värmepaneler som monteras i taket. Det är en högeffektiv värmekälla med låga drifts- och underhållskostnader och har mycket kort uppvärmningstid. Panelerna värmer upp samtliga föremål och personer (inte luften) som befinner sig i rummet som påminner om solens värmestrålning. Andra uppvärmningsalternativ finns även.

Skogen

Skogen, speciellt lövskog med öppna, ljusa partier och höga träd med vida kronor har flera egenskaper som underlättar återhämtning från stress. Läs mer om hälsofördelarna i denna studie.

I Japan ingår metoden “skogsbad” i landets nationella hälsoprogram, främst för att förebygga stressrelaterad ohälsa. Skogsbad handlar om att sakta ner, ta in naturen med alla sina sinnen och fokusera på nuet.

I vår skogsupplevelse berörs sinnena på liknade sätt som beskrivs i vår strandupplevelse.

träd i skog

Upplevelsens steg är

Feel

Känn istället för tänk. Med vilsamma sinnesintryck skiftar man snabbt fokus till nuet.

Enjoy

Koppla bort en stund och njut av en rogivande virtuell resa till en annan plats.

Reload

Boosta återhämtningsförmågan, få förnyad energi och lägg grunden för ett långsiktigt välmående.

Tilläggsprodukter

I detta koncept ingår alla vilsamma stimuli för att få en snabbare känsla av att vara på en annan plats. Med massage får avkopplingen dubbeleffekt.

Flowpillow

Få dubbel återhämtningseffekt genom Sveriges populäraste massagekudde som fungerar för hela kroppen. Med kraftig infraröd värme och djupgående massage får man en effektiv behandling för trötta och stel muskler.

Massage

Kombinera VR upplevelsen med massage. Massagen sker på händer eller fötter samtidigt som man befinner sig i den avkopplande virtuella miljön.